Strindberg: Ο χορός του θανάτου

Φιλαρέτη Κομνηνού - Δημήτρης Καταλειφός
August Strindberg: Ο πατέρας του Θεάτρου του Παραλόγου
Στις θεατρικές αίθουσες παίζονται πολλά και αξιόλογα έργα. Από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές είναι και το έργο "Ο χορός του θανάτου" του Σουηδού δραματουργού Αύγουστου Στρίντμπεργκ. Το έργο παίζεται στο θέατρο "Εμπορικόν" με πρωταγωνιστές τους Φιλαρέτη Κομνηνού, Δημήτρη Καταλειφό, Βασίλη Μπισμπίκη.

«Ο Χορός του Θανάτου» γράφτηκε από τον Στρίντμπεργκ το 1900. Εχει επηρεάσει άμεσα συγγραφείς όπως ο Ο’Νιλ, ο Άλμπυ, ο Ιονέσκο, ο Πίντερ. Αποτελεί τον προάγγελο για το «θέατρο του παραλόγου» που κυριάρχησε στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα. Πρόκειται για ένα έργο με θέμα την έγγαμη σχέση με καταληκτικό —αρνητικό δυστυχώς ερώτημα "τι είναι αυτή η σχέση;".

Διαπραγματεύεται με χιούμορ και σαρκασμό την αιώνια πάλη των δύο φύλων μέσα από το θεσμό του γάμου. Η αγάπη, το μίσος, το άγχος του θανάτου και η παράνοια, εναλλάσσονται ακατάπαυστα σ’ αυτή τη σχέση. Ο άνδρας και η γυναίκα, εχθροί και σύμμαχοι ταυτόχρονα στο μυστηριώδες σύμπαν που τους περιβάλλει, είναι καταδικασμένοι να συνυπάρχουν και ανήμποροι να κατανοήσουν αν η ζωή τους αποτελεί εντέλει φάρσα ή τραγωδία.

Πληροφορίες O Χορός του Θανάτου
  • Θέατρο Εμπορικόν Σαρρή 11 Ψυρρή 
  • Μέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Κυριακή: 20:00 Πέμπτη, Παρασκευή: 21:00 Σάββατο: 18:00, 21:00 
  • Τηλέφωνο: 211 1000 365

culturenow.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ρίμα: Η ζωή μας κάθε μέρα λιγοστεύει

Χαλάσματα

Στο φράχτη με τ' αγκάθια (Επί ασπαλάθων)